Mad i Montebello

I Børnehuset Montebello er vi meget optaget af velsmagende, sund og økologisk kost. Derfor har vi også Det Økologiske Spisemærke i guld.

Vuggestuebørnene får fuld forplejning. Børnehaven får formiddagsmad og eftermiddagsmad tilberedt i vores køkken. 

Vi har til valgt gode økologiske råvarer, og ønsker dermed at tilbyde børnene en sund og varieret kost fri for bl.a. sprøjtemidler. 

Der skal være smag, farver og struktur på maden, så børnenes sanser stimuleres i flere retninger.

Der er forskel på fest og hverdag. Derfor kan børnene fx ved påskefrokosten vælge at spise pålægschokolade på rugbrødet. Til jul er der også et lækkert stykke chokolade i godteposen.

Vi følger Fødevarestyrelsens anbefalinger, når menuen i huset planlægges.

Se vores Smiley-rapport

Mad som samtaleemne

Kosten tjener flere formål end blot at mætte maven. Vi udforsker smagsløgene sammen med børnene og taler om, hvad der smager godt, og hvad vi kan lide at spise. Vi har forskellig smag, nogen kan li ost og andre spegepølse osv. 

Sammenhæng mellem kost og bevægelse

Marina står for kost og ernæring i Montebello. For at skabe større sammenhæng mellem kost og bevægelse i Børnehuset er Marina med, når vi laver mad ved fredagsbålet.

Luk alle
Åben alle

Vi opfordrer til at børnene i børnehaven medbringer en sund madpakke.
Køb evt. efter Nøglehulsmærket og følg Fødevarestyrelsens anbefalinger.

 

Børnehuset Montebello har Det Økologiske Spisemærke i guld. Det har vi fordi vi bruger 90-100% økologiske råvarer i vores køkken.

Mere om Det Økologiske Spisemærke

Mandag
Frokost: Blomkålssuppe med flute
Eftermiddag: Rugbrød med torskerogn

Tirsdag
Frokost: Millionbøf med kartoffelmos
Eftermiddag: Boller med Becel

Onsdag
Frokost: Pizza med tomat og aubergine
Eftermiddag: Stegte kartofler med remoulade

Torsdag
Frokost: Torsk i grønsagssauce med kartofler
Eftermiddag: Rugbrød med hummus

Fredag
Frokost: Rugbrød med pålæg
Eftermiddag: Boller med smør.